Päivitys uupuu pitkältä ajalta. Syynä siihen se, että koiran kanssa vietetty touhuaika on mennyt parturointiin, parturointiin, parturointiin ja parturointiin.

Lammaskoiran turkki on sikäli petollinen, että päällä karva on siistiä ja sileää, alla takussa. Sitten kun takku tulee pintaan asti ollaankin jo pulassa. Ja sitä pulaa ollaan selvitelty harjalla ja saksilla olan kanssa. Lupsu kestää tämän kaiken uskomattoman kärsivällisesti; voin kuvitella kyllä että takut tuntuvat tosi inhottavilta.

Tänään jouduin leikkaamaan hännästä huovan pois. Kaveri tuntui kutistuneen kymmenen kiloa ja uusi häntä oli aika surkea... mutta ne nyrkinkokoiset takkupaukut eivät todellakaan olisi lähteneet enää harjaamalla.

Hävettää ihan. Kuonolla on ollut jo ihan riittävästi kurjaa. Harjasin ennen mielestäni säännöllisesti, mutten näköjään riittävästi. Trimmeri ostetaan rahapäivänä kotiin ja pidetään lupsun turkki ihan lyhyenä. Harmi, söötihän tuo on pitkäkarvaisena, mutta kun kerran päivittäinen kokokoiranharjaaminen unohtuu, ollaan pississä. Ja varmaan kivempi liikkuakkin. Tuntuu että karvaa on poistunut jo kilo.