Mökkikautta on nyt vietetty yhtä soittoa lähes kuukausi. Lupsu viettää aikaa sängyssä, sohvalla, koivun alla, pöpelikössä, veneessä, kuono sylissä, kuono risukossa, tassut kohti taivasta ja mukavasti pihaillen omien halujen mukaan. Yhtään punkkia ei olla koko katraasta löydetty, ei koirasta eikä pihailevista kissakavereista. Kyllä se kuukauden punkkimyrkky taitaa toimia Ukkokullan epäilyksistä huolimatta.

Eläinvahti, pikkulaisten ukki, raportoi että tänään ei olla nenua näytetty ulkoilmassa vaikka tarjoomus on ollut. Veeti-katti pönki vapauteen puoli viideltä aamulla pissireissun yhteydessä ja palasi takaisin hyvin närkästyneenä yhdeksältä. Minut sinne jätitte! Kuono taas ei poistu suurin surminkaan sängystä ellei ole ihan pakko. Aamupissin venytysennätys tänä kesänä oli +6 ja sataa -päivänä puoli kuuteen illalla. Ai että se vihaa märkää ja sadetta, ja on saanut varmasti olla märkä ja ikävissään yhden koiraniän tarpeiksi. Pikku Jalo Tynnyji on pihalla Seuramirri, aina tulee moikkaamaan ja katsoo mitä puuhaillaan. Maistaa joka lajia heinää. Saa kiinni korkeintaan ramman ja kuurosokean perhosen. Veeti-katti taas on osoittautunut myyränpyydystyskoneeksi. Keskimäärin lihavan myyrän iltavauhtia ollaan menty.

Yritettiin pelata mölkkyä. Ensin kissa yrittää saada heittokapulaa kiinni hutiheitosta, sitten koira nappaa pistekapulan. Pettu, tuo nelonen takaisin! (Ei tuonut, piti hämäyttää).

Iita: käviskö ensi viikon tiistaina visiitti? Terv. Saaren erakkoihmiset eläimineen :)